Anmeldelser

Skrevet om GULDSMUGLEREN FRA GILLELEJE:
“Forfatteren Knud Simonsen er atter i sproglig topform … med den nye roman lægger forfatteren betydelige alen til sit forfatterskab med især den anmelderroste trilogi “Tørvekongen”, Brunkul-børster og baroner” og “Vestkystbunker, som tilsammen udgør en danmarkshistorie i øjenhøjde fra 1940’erne.”
Lars Ole Knippel, Morgenavisen Jyllands-Posten

“En virkelighed, der pynter sig har ikke en chance i Knud Simonsens forfatterskab. Han fjerner, hvad der måtte være af falsk overfladeglans. Og han gør det med stilistisk veloplagthed og ætsende ironi. Hans sprog er på én gang let og udtryksfuldt. Man aner en tone fra Hans Scherfig hos denne gode fortæller.”
Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

“Storslået roman med baggrund i 1940’ernes virkelighed … det er en helvedes god roman, som fortjener mange læsere.”
Jannik Lunn, Byens Bøger

Skrevet om MYSTERIET OM MARIE:
“Bogen giver en fin skildring af standsforskelle og arbejdet på et kontor i 50’erne og 60’erne, og spændingen bygges langsomt op og bevares til det sidste.
MYSTERIET OM MARIE er ganske enkelt gedigen underholdning og viser endnu engang, at virkeligheden – meget ofte – overgår fantasien.”
Steffen Lange i Midtjyllands Avis

“Udover krimigåde er bogens største styrke et meget levende tidsbillede af 1950’erne og 1960’erne.”
Lektørudtalelse i DBC v/ Per Månsson

“Bogen virker meget gennemresearchet og realistisk. Derfor anbefales den varmt til alle, der især interesserer sig for dokumentariske bøger.”
Finn Hansen i Krimicirklen

“Bogen er særdeles læseværdig som dokumentarisk roman. Har man specielt interesse i Højbjergmordet vil man blive overrasket over de mange nye detaljer, der hidtil ikke har været kendt i forbindelse med sagen.”
Dines Bogø, anmelder, historiker og foredragsholder

“… beskrevet så godt, så læsere kan få styr på tingene, og den rette sammenhæng står klart. Det gør bogen – efter min mening – til den bedste, der er skrevet om sagen.”
Rudi Daugsch i den midtjyske lokalpresse 

Morgenavisen Jyllands-Posten har d. 4., d. 5. og d. 6. november 2017 bragt flere læseværdige artikler om romanen og mordsagen.

Avisen Danmark (Tillæg til Aarhus Stiftstidende, Fyns Stiftstidende m.fl. – 13 i alt) har i en stort opsat artikel bragt et stærkt misvisende referat af romanens indhold. Bl.a. røber man plottet i overskriften; det er dog en formildende omstændighed, at journalisten har misforstået plottet. Desuden er avisens faktaguide behæftet med fejl. Artiklen lever til fulde op til citatet på romanens titelblad:

    “Alt, hvad der kan gå galt, vil gå galt.”  Edward A. Murphy
Avisen Danmark har ikke ønsket at berigtige de faktuelle fejl.
Du kan vederlagsfrit rekvirere en nærmere beskrivelse af fadæsen ved at gå ind under punktet “Kontakt”.

Skrevet om TILSTANDSRAPPORT:
Anmeldelse (klik og læs hele anmeldelsen)
Jørgen Gleerup, Adresseavisen

“Livlig rapport fra en udkant … Knud Simonsen dykker ned i det folkelige dyb med udkanten som kulisse og udleverer dens intriger, politiske studehandler og glatte embedsmænd … det er skarpt og læseværdigt …”
Lars Ole Knippel, Morgenavisen Jyllands-Posten

“Det, der forræderisk kan minde om blidhed, er som pigtråd i græsset. Knud Simonsens ironi er underspillet, men ætsende. Hans lette og tilsyneladende næsten henkastede stil er i virkeligheden målrettet som en bueskyttes pil … Og underholdende. Knud Simonsen er en fin fortæller”.
Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

“Knud Simonsen har et skarpt blik for meget af tidens idioti, specielt har han et godt øje til sammenspisthed inden for politik, presse og erhvervsinteresser”.
Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

“TILSTANDSRAPPORT” er en fornem samfundssatire, hvor forfatteren Knud Simonsen tager fat på mange vigtige emner i forhold til udkantsdanmark og mere generelt den danske folkesjæl. Det er meget grundigt og meget morsomt … Til læsere af samfundssatire à la Hans Scherfig … Bør stå på alle landets biblioteker”.
DBC lektørudtalelse v/ Jacob Holm Krogsøe

“Knud Simonsen har skrevet en både morsom og tankevækkende bog. Forfatteren er manden bag andre anmelderroste bøger som Tørvekongen, Brunkul og Vestkystbunker. Også dette seneste skud på stammen, Tilstandsrapport, er blevet vel modtaget af kritikerne, og det er velfortjent … Forfatteren er en skarp iagttager af nutidens dårskaber … Bogen kan anbefales. Man får mange gode grin undervejs og også en del eftertænksomhed”.
Morten Uhrskov, Den Korte Avis

Skrevet om VESTKYSTBUNKER:
“På det litterære tegnebræt udfolder Knud Simonsen med stor opfindsomhed og sproglig kraft et mylder af døgenigte, dubiøse skikkelser, sortbørshajer og spillefugle, folk på flugt fra alimentationsbidrag og skatterestancer, spjældkandidater og udeblevne afsonere … Knud Simonsens pendulfart mellem fakta og fiktion er besnærende … rammer den uhøviske og direkte jargon i skurvognen, i folkestuen og på kroen, og han fortæller så medrivende, at læseren suges ind i tiden og får et realistisk billede af den.”
Lars Ole Knippel, Morgenavisen Jyllands-Posten

“Vestkystbunker er skrevet med en utrolig stor indlevelse i de historiske begivenheder, den skildrer. Knud Simonsen formår at holde en god balance mellem “den store” og “den lille” historie, og hans dynamiske og poetiske sprog sikrer, at selv den mest indviklede historiske situation ikke bliver kedelig læsning.” … “Der skrives med respekt for læseren i en behagelig og underfundig tone”.
Mette Christensen, Århus Stiftstidende

“Knud Simonsen har skrevet en vedkommende og farverig roman om en spændende tid”.
Henrik Sejerkilde, Midtjyske Medier

“Oplysende og muntert underholdende roman om fæstningsbyggeri og fupmageri på vestkysten under besættelsen”.
Hans Hertel, Politiken 

“Vestkystbunker” er en spændende, fængslende, rørende og læseværdig bog – i bund og grund en god historie, som varmt kan anbefales”.
Jan Broch Nielsen, BETON

“Styrken i Knud Simonsens bøger – og også i denne – er hans evne til at beskrive den store historie ved brug af en underholdende og velskrevet historie om det nære”.
Elisabeth Ahlefeldt-Laurvig, Lion

Skrevet om STENBO:
“En stor, bredt og roligt fortalt roman, en ironisk sædeskildring …”
Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

“Usædvanlig lakonisk og nøgtern med dyb ironi … en solid debut”.
Annelise Vestergaard, Morgenavisen Jyllands-Posten

“En veloplagt satire, hvor ikke alene den politiske, men også den personlige dobbeltmoral grilles …”
Midtjyllands Avis  

“En underholdende og vittigt skrevet historie, der til tider kan lede tankerne hen på både Hans Scherfig og måske især Finn Søeborg”.
Bogmarkedet

“Simonsen har det til fælles med Knud Sørensen, at han tager sig god tid til at beskrive geografien, jorden og kulisserne for den handling, der skal udspilles, ligesom han langsomt bygger sine personer op. Lægger et hint til og vender tilbage og samler det op for dernæst at lægge et nyt.”
Lisbeth Stryhn,
 Århus Stiftstidende

Skrevet om Tørvekongen:
“Knud Simonsen kan være stolt af denne realistiske, afbalancerede roman, der er som en dikterisk syntese af besættelsestidens problemer.”
Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende

“En fin læseoplevelse med historiske jordlag iblandet almenmenneskelig gøren og laden”.
Henrik Sejerkilde, Midtjyske Medier

“Så spændende som at læse Scherfig og Hans Kirk for første gang – stor sproglig enkelthed og fortættede meninger …”.
Birte Strandby, www.bogvægten.dk  

“Tørvekongen er fremragende ….”
Professor, dr.phil. Bent Jensen

Skrevet om BRUNKUL – Børster og baroner
“Det er godt skruet sammen og godt fortalt, i en krydsning af Hans Scherfig’sk ironi og jysk understatement – som det hedder om en af Martins bolleveninder: “Oda ser faktisk godt ud … men tænderne er pænest, når hun holder munden lukket”. Alt i alt: en oplysende og muntert underholdende roman om et spektakulært og underbelyst stykke danmarkshistorie.”
Hans Hertel, Politiken

“Glimrende dokumentarisk roman om brunkulslejerne syd for Herning”. Claus Grymer, Kristeligt Dagblad

“Fortællingens store styrke er den levende beskrivelse af folk og miljø i den klondyke-by, der skyder op ved lejerne”.
Arne Hardis, Weekendavisen

“Det er så fremragende en bog”.
Merete Just, Skive Folkeblad

“Brunkul er en god klassisk Hans Kirk-agtig fortælling om brunkulsarbejdere under Anden Verdenskrig … han fanger miljøet og personerne godt.”
Per Stig Møller, fhv. kulturminister, i Information